افغانستانجهانگزارش ها

عالمان دین پنج کشور در افغانستان ام ارت اسلامی مخالف تحصیل و آموزش دختران نیست.

عالمان دین پنج کشور اسلامی که به افغانستان آمده اند، می‌گویند،که ام ارت اسلامی افغانستان به آنان از آغاز کار کمیسیونی برای زمینه‌سازی به آموزش دختران وعده داده‌ است.
این عالمان که از کشورهای یمن، سودان، فلسطین، مصر و لیبیا به افغانستان سفر کرده اند و هم‌اکنون در کابل به سر می‌برند، می‌گویند،که به منظور اظهار تبریکی پیروزی امارت اسلامی به مسئولان و مقام‌های بلندپایه‌ی حکومت ام ارت اسلامی، به افغانستان سفر کرده‌ اند‌.
این عالمان دین که شمار شان به پنج تن می‌رسد،در حالی که استقبال گرم مقامات حکومت سرپرست را نیز به هم‌راه داشته، با مقام‌های بلندپایه‌ی طالبان از جمله ملاعبدالغنی برادر و عبدالسلام حنفی، معاونان ریاست‌الوزرای ام ارت اسلامی و سرپرست وزیران وزارت‌های امور داخله، امور خارجه، اطلاعات و فرهنگ، معارف و امور شهدا و معلولین طالبان دیدار و گفت‌وگو نموده‌ اند.
به گزارش خبرگزاری تونا: دیدار شماری از عالمان دین پنج کشور اسلامی از افغانستان در حالی است،که ام ارت اسلامی تا اکنون از سوی هیچ کشوری حتا کشورهای اسلامی به رسمیت شناخته نشده و در کنار این، تصمیم‌های ام ارت اسلامی مبنی بر بازداشتن زنان و دختران از کار و آموزش با واکنش‌های تند و گسترده‌ی جهان به ویژه جهان اسلام روبه‌رو شده است.
در حالی که دختران بالاتر از صنف ششم بیش از یک سال در انتظار بازگشایی مکتب‌ها به روی شان نشستند و هنوز به این انتظار آنان پایان داده نشده‌ است،اما این عالمان دین با اطمینان می‌گویند،که حکومت ام ارت اسلامی مخالف آموزش دختران نیست. به گفته‌ی آنان، امارت اسلامی به آنان از آغاز کار کمیسیونی برای زمینه‌سازی به آموزش دختران وعده داده‌ است.
این عالمان دین،روز (چهارشنبه‌، 21جدی سال 1401 هجری خورشیدی) در یک نشست خبری در کابل می‌گویند،که مقام‌های ام ارت اسلامی در دیدار با آن‌ها گفته اند،که پس از حل مشکلات فنی و لوژستیکی که سبب بازنشدن مکتب‌ها به‌ روی دختران شده است، اجازه‌ی آموزش به دختران داده خواهد شد.
در بیانیه‌ی هشت ماده‌ای که از سوی این عالمان ارائه شده، تأکید شده است،که حکومت سرپرست در راستای حل مشکلات فراراه آموزش دختران،کمیسیونی را که متشکل از مسئوولین وزارت‌خانه‌های مربوطه است، تشکیل داده است.
در ماده‌ی چهارم این بیانیه‌ آمده است: «مسئوولین ام ارت اسلامی بر تعلیم همه‌ی افراد جامعه (مرد و زن) تأکید داشتند، به خاطری که هیچ تصور نمی‌شود دولتی را که علما رهبری می‌کنند، در آن تعلیم زنان نباشد. به هر صورت، یک تعداد مشکلات تخنیکی و لوژستیکی وجود دارد،که باید برای آن راه‌حل پیدا شود و آموزش بر اساس هدایات شریعت مطابقت داشته باشد. در این مورد از چندین وزارت یک کمیسیون مشترک را تشکیل داده اند تا بتوانند برای مشکلات راه‌حل پیدا کند و برای آن زمان مشخص کرده است.»
همین گونه، این عالمان دین در بیانیه‌ای که پخش کرده اند، بر اهمیت تأمین ثبات و امنیت در افغانستان و مبارزه با هراس‌افگنی به ویژه در برابر گروه داعش، سرمایه‌گذاری در افغانستان و به‌رسمیت‌شناسی ام ارت اسلامی از سوی کشورهای اسلامی، تأکید شده است.
به باور این عالمان، در شرایطی که امنیت در افغانستان تأمین شده است و در برابر گروه‌های هراس‌افگن به ویژه گروه داعش مبارزه جدی می‌شود، باید کشورهای اسلامی حکومت کنونی افغانستان را به رسمیت بشناسند و در راستای صلح و ثبات در افغانستان با این حکومت هم‌کاری داشته باشند.
این عالمان در حالی از جهان اسلام خواهان به‌رسمیت‌شناسی امارت اسلامی اند،که تا کنون هیچ کشوری حتا کشورهایی که این عالمان دین از آن به افغانستان آمده، آماده نشده اند،که حکومت امارت اسلامی را به رسمیت بشناسند.
این هیئت از عالمان دین می‌گویند،که کشورهای اسلامی را دعوت می‌کنند،که حکومت سرپرست را به رسمیت بشناسند. محمد الصغیر، عضو هیئت این عالمان،در پاسخ به پرسش خبرنگار سلام‌وطندار در باره‌ی دلیل به‌رسمیت‌شناخته‌نشدن امارت اسلامی از سوی کشورهای اسلامی، می‌گوید: «ما کشورهای اسلامی را دعوت می‌کنیم،که ام ارت اسلامی را به رسمیت بشناسند؛ اما واقعیت این است که متأسفانه جهان اسلام و دیگر کشورهای جهان منتظر اند،که یک چراغ سبز در این مورد از سوی امریکا دریافت کنند و این مشکل اساسی است.»
این در حالی است،که ام ارت اسلامی تا اکنون شرط‌های جامعه‌ی جهانی را پیرامون رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و تشکیل حکومت همه‌شمول عملی نکرده و جهان نیز به تعهد و عمل‌کرد امارت اسلامی مبنی بر مبارزه با هراس‌افگنی در افغانستان قناعت نکرده است.

با این همه،حکومت سرپرست در بیش‌تر از یک سال گذشته نزد جامعه‌ی جهانی به دلیل تصمیم‌های خود در بخش منع زنان از حقوق کار و آموزش تحصیل دختران بیش‌تر منزوی شده و در این اواخر جهان در تعاملات خود با افغانستان حتا در محدوده‌ی فعالیت‌های بشری و ارائه‌ی کمک‌ها نیز کاهش آورده است.

سید احمد راشد کاشفی

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button