
دفتر نخست وزیری اسرائیل به روز (یکشنبه، ۲۸ ثور ) اعلام کردهاست که به محمولههای کمکی مواد اولیهی غذایی به نوار غزه اجازهی ورود میدهد.
اسرائیل در صورتی این خبر را منتشر کردند که در حال شروع عملیات جدیدی بر این خطه هستند.
اسرائیل هدف از این کارش را آزادی گروگانها در دست حماس و خلع سلاح حماس عنوان میکند.
به روز شنبه ارتش اسرائیل در حساب عبریاش در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کردهاست که نیروهای خود را برای اجرای عملیات ارابههای جدهون با هدف اشغال منطقههای استراتژیکی نوار غزه به حرکت در آوردهاست.
دونالد ترامپ؛ رییس جمهوری ایالات متحدهی امریکا، نیز به روز جمعه بیان کردهاست که اکثریت مردم غزه با گرسنگی شدید مواجه شدهاست و اما ارتش اسرائیل تاکید کرده که تا زمان رفع کامل تهدید حماس و بازگشت گروگانها به عملیات جنگی شان ادامه میدهند.
این ارتش در طی یک روز بر ۱۵۰ هدف در غزه حمله کردهاست.
اسرائیل با وجود فشارهای جهانی هنوز همچنان بر حملههایش بر غزه پافشاری دارد.
ولکر تورک؛ کمیسر ارشد حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنین به روز شنبه هشدار دادهاست که اقدامهای تشدید جنگ برای ورود به غزه با هدف اشتغال سرزمین فلسطین میتواند که نقض قانونهای بینالمللی عنوان شود.
درضمن وی افزودهاست که این موج تازهی بمبارانها، جابجایی اجباری مردم با تهدید تشدید حملهها، تخریب سیستماتیک محلهها و منع کمکرسانی بشر دوستانه گواه آن است که به گونهی آشکارا سعی مغایر قانونهای بینالمللی برای جابجایی دائمی جمعیت غزه در جریان است؛ این به مثابهی پاکسازی قومی است.
گزارشها حاکی از آن است که کمبود غذای ناشی از محدودیتهای اسرائیل باعث ریزش مو و افتادن دندانهای کودکان فلسطینی شدهاست.
مارکو روبیو؛ وزیر خارجه آمریکا نیز میافزاید که نگران وضعیت بحرانی در غزه است.
ارزیابی که تحت حمایت سازمان ملل متحد صورت گرفته که نتیجهی آن به روز دوشنبه منتشر شدهاست، نشان میدهد که مردم غزه در معرض خطر بحرانی قحطی قرار گرفتهاست.
این درحالیست که اسرائیل بعد از پایان آتشبس دو ماهه در ماه مارچ ، مانع هر گونه کمک بشر دوستانه بر باریکهی غزه شدهاست.
خبرگزاری توانا
پروین اقبالی