افغانستانگزارش ها

رسانه‌های حکومت؛ برنامه حساب‌دهی برای ملت: وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی افغانستان

 

ام‌روز چهارشنبه، ۱ اسد سال ۱۴۰۴، وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی افغانستان در برنامه‌ی حساب‌دهی به ملت واقع رسانه‌های حکومت در مورد کارکرد‌ها و دست‌آورد‌های یک‌ساله‌ی پسین شان ایراد سخن‌ کرده‌اند.

آقای امیرخان متقی؛ سرپرست وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی افغانستان در مورد فعالیت‌های یک سال گذشته‌ی این وزارت گفته‌است که در پی سیاست متوازن و اقتصاد محور امارت اسلامی، با کشورهای منطقه و جهان در ایجاد فضای اعتماد و تفاهم متقابل، توسعه ماموریت‌های دیپلوماتیک، و آغاز پروژه‌های بزرگ زیربنایی وزارت امور خارجه گام‌های عملی برداشته‌است.

تماس‌های امارت اسلامی با کشور‌های منطقه و فرامنطقه به گونه‌ی مستمر دوام داشته و در اکثر موردها هم‌کاری متقابل همچنان ادامه دارد.

آقای متقی بیان کرد که ارتقای سطح ماموریت‌های دیپلوماتیک، گسترش روابط دو جانبه و چند جانبه با کشورها از ره‌گذر انجام سفرهای متقابل، و حذف نام مسوولان امارت اسلامی از لست سیاه، بیان‌گر تلاش‌های ملموس این وزارت در عرصه‌ی سیاسی می‌باشد.

افزون بر چین، امارت متحده و اوزبیکستان، سال گذشته در کشورهای ترکیه، روسیه، و پاکستان ماموریت‌های دیپلوماتیک تا سطح سفیران ارتقای پیدا کرده‌است.

به همین ترتیب کشور قزاقستان وعده‌ی پذیرش سفیر افغانستان در آن کشور را کرده که عنقریب معرفی خواهد شد.

آقای متقی هم‌چنین افزوده‌است که به جرمنی، ناروی، هندوستان و اندونیزیا، دیپلومات‌های وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی را معرفی کرده‌اند و به رسمیت شناختن امارت اسلامی از سوی روسیه اقدامی نادر و پیش‌رفتی قابل ملاحظۀ بوده‌است. وزارت امور خارجه با این اقدام روسیه، زمینه برای تقویت و گسترش هرچه بیش‌تر روابط و تعامل‌ها میان دو کشور فراهم گردیده‌است.

او می‌افزاید که سال گذشته، این وزارت بیش از ۱۰۰ سفر مسوولان امارت اسلامی به کشورهای بیرونی را تسهیل کرده‌است.آقای متقی هم‌چنین بیان کرده‌است که بزرگ‌ترین دست‌آورد این وزارت خارج‌شدن نام سراج‌الدین حقانی از لیست جایزه‌های ایالات متحده‌ی آمریکا می‌باشد.

وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی افغانستان: کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد غضب شده‌است؛ چون نماینده‌ی قبلی افغانستان در این سازمان متعلق به حکومت قبل افغانستان بوده و کسی که اینک در کرسی نمایندگی افغانستان در این سازمان جا گرفته‌است را امارت اسلامی نمی‌شناسد.

سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در مورد معنای حقوق بشر گفته‌است که حقوق بشر همین است که جان و زندگی مردم مصون باشد و به همین دلیل حقوق بشر در افغانستان رعایت شده‌است؛ زیرا در ۲۰ سال گذشته در پی ۲۴ ساعت ۲۰۰ تا ۴۰۰ نفر جان‌های شان را از دست می‌دادند و اما اینک در طول یک‌سال چنین آمار جان باخته امارت اسلامی در کشور ندارد.

درضمن وی کشورهای را مخاطب قرار داده‌است که ادعا دارند حقوق بشر در افغانستان رعایت نشده و به همین دلیل امارت اسلامی افغانستان را به رسمیت نمی‌شناسند و این حرف را سرپرست امور خارجه‌ی امارت اسلامی افغانستان بهانه عنوان کرده‌است.

شفیع اعظم؛ رییس ارتباطات اقتصادی وزارت خارجه، در این برنامه چنین ایراد سخن کرده که به همین ترتیب، سال گذشته کابل نیز میزبان نمایندگان ارشد کشورهای هم‌سایه، منطقه و فرا منطقه و سازمان‌های بین المللی بود. سال گذشته به منظور عرضه‌ی خدمات بهتر به هم‌وطنان، تسهیل‌های و نوآوری های لازم در عرصه خدمات قونسلی ایجاد گردیده‌است.

مولوی شعیب بریالی؛ رییس امور قونسلی وزارت خارجه، افزوده‌است که تلاش برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی از سوی سایر کشورها، تقویت روابط دو جانبه و چند جانبه با کشورهای غربی، و گسترش ماموریت‌های دیپلوماتیک از اولویت‌های مبرم این وزارت می باشد. تحقق پروژه کاسا یک‌هزار، راه لاجورد و تقویت سکتور خصوصی کشور از اولویت‌های کلیدی این وزارت در عرصه هم‌کاری‌های اقتصادی می‌باشد.

این درحالی‌ست که تلاش برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی از سوی سایر کشورها، تقویت روابط دو جانبه و چند جانبه با کشورهای غربی و گسترش ماموریت‌های دیپلوماتیک از اولویت های مبرم این وزارت می باشد.

خبرگزاری توانا

حمیده مهردل

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button