در این مصاحبه محمد آصف فیضیار مسوول خبرگزاری و صحفه های اجتماعی ندای بلوچ که چندی قبل توسط آمریت قومندانی ولایت هرات بازداشت و پس از پنج روز آزاد شد دلیل بازداشت خود را توضیح داده است.
خبرگزاری توانا: محمد آصف فیضیار به تاریخ 24 اسد درست یک روز قبل از جشن پیروزی امارت اسلامی افغانستان توسط قومندانی امینه ولایت هرات به دلایل مختلف از جمله نزاع با عکاس این قومندان امینه بازداشت و به مدت پنج روز در نظارت خانه این قومندانی زندانی شده بود. در این مصاحبه که توسط خبرنگار خبرگزاری توانا فاطمه لشکری در ولایت هرات گرفته شده است دلیل های این بازداشت را توضیح داده است.
مصاحبه کنننده: فاطمه لشکری خبرنگار خبرگزاری توانا در ولایت هرات
مصاحبه شونده: محمد آصف فیضیار مسوول خبرگزاری ندای بلوچ
+ سلام وقت شما بخیر، امیدوارم دارای صحت کامل باشید.
می شود خودتان را مختصرا معرفی کنید؟
– علیکم سلام، من محمد آصف فیضیار هستم مسوول خبرگزاری ندای بلوچ.
+ خیلی خوب، آقای فیضیار چندی پیش گزارشی مبنی بر بازداشت شما توسط قومندانی امنیه ولایت هرات به رسانه های مختلف ازجمله خبرگزاری توانا نشر شد. چی وقت و توسط کدام ارگان بازداشت شدید؟
من به تاریخ 24 اسد، درست یک روز قبل از جشن پیروزی امارت اسلامی افغانستان توسط قومندانی امنیه ولایت هرات بازداشت شدم.
+ دلیل این بازداشت از سوی قومندانی چی بود؟
– زمانی که توسط تماس تلفونی به قومندانی امنیه ولایت هرات احضار شدم از شان پرسیدم دلیل این احضار چیست؟ از پشت تلفون برایم گفته شد که شما به دلیل نزاع با عکاس قومندانی امنیه ولایت هرات باید یک بار به قومندانی امنیه ولایت هرات تشریف بیاورید. و زمانی که به آنجا رفتم با شخصی بنام آقای صارم که آمر جرایم الکترونیکی روبرو شدم. آقای صارم برایم گفت که احضار شما در اینجا چندین دلیل دارد از جمله، کوتاه نویسی گزارش یا خبرها، عدم کابرد نام شخص مسوول بجای ارگان مربوطه، نشر خبر قبل از نشر توسط منبع اولیه و مقاومت بر حذف خبری که توسط قومندانی امنیه از شما خواسته شده بود.
+ با وجود این همه دلیل های که به شما آوردند شما چند روز و در کجا تحت نظارت بودید؟
– من به مدت پنج روز در نظارت خانه خود قومندانی امنیه که تهکوی قومندانی امنیه ولایت هرات وجود داشت تحت نظارت بودم ولی، به گونه ای رسمی در زندان نبودم.
+ خب آقای فیضیار، شما بعد از این پنج روز چگونه از نظارت قومندانی امنیه آزاد شدید؟
– اولا که، به مدت سه روز نخست هیچ کسی از جمله فامیلم آگاهی نداشت که من کجا هستم؟ و بعد از سه روز که نشرات ندای بلوچ توقف شد برادرم به شخصی به نام ابوذر صارم سرپلی عضو هیات رهبری فدراسیون نهاد ها و ژورنالیستان افغانستان تماس گرفته است و شخص سرپلی با تماس به فامیلم جویای این قضیه شده بود و بعد از جستجوی فامیلم به چندین نهاد ازجمله استخبارات ولایت هرات من را به قومندانی ولایت هرات پیدا کرد و درست روزی که من آزاد می شدم از سوی خود قومندانی امنیه ولایت هرات توسط فدراسیون یاد شده گزارشی به نشر رسید و تمام رسانه ها با استناد ازین فدراسیون گزارش را در موردم نشر کردند.
همچنان آقای فیضیار در این مصاحبه گفته است که، با وجود عدم صدمه فزیکی، خیلی صدمه روحی ازین قضیه دیده است و انگیزه ای برای فعالیت دوباره ندای بلوچ نمانده است با آن هم دوباره فعالیت این خبرگزاری را شروع کرده است. آقای فیضیار در سایر نهاد های مدافع خبرنگاران گلایه کرده و گفته است که، نهاد های که خود راحامی خبرنگاران می نامند فقط به فکر گرفتن پروژه هستند و هیچ کاری برای خبرنگاران افغانستان انجام نمی دهند.