اقتصاد و توسعهجهانگزارش ها

اقدام‌های تازه برای اتصال آسیای مرکزی به آسیای جنوبی از مسیر افغانستان

کشورهای آسیای مرکزی با هدف دسترسی به اقیانوس هند از طریق افغانستان، طرح‌های جدیدی را برای توسعه خطوط آهن در خاک افغانستان روی دست گرفته‌اند.

قزاقستان و ازبیکستان اعلام کرده‌اند که برای ساخت خطوط آهن در افغانستان برنامه‌ریزی می‌کنند؛ طرح‌هایی که به گفته مقام‌ها، می‌تواند مسیرهای کوتاه‌تر و مؤثرتری را برای تجارت منطقه‌ای فراهم کند.
این پروژه‌ها، به‌ویژه در غرب افغانستان، در راستای تقویت ترانزیت کالا و گسترش همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای ارزیابی شده‌اند.
عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی، به نقل از طلوع‌نیوز گفته است: یکی از موضوعات اساسی در تجارت، بحث حمل‌ونقل است. هرقدر حمل‌ونقل معیاری‌تر باشد، به سود تمامی کشورها خواهد بود. افغانستان می‌تواند بستر مناسبی برای ترانزیت به آسیای میانه باشد و سرمایه‌گذاری در بخش خطوط آهن می‌تواند برای کشورهای منطقه، از جمله پاکستان و هند نیز مفید واقع شود.

در همین زمینه، افغانستان و قزاقستان توافق کرده‌اند که یک خط آهن ۱۱۵ کیلومتری از تورغندی تا هرات ایجاد شود. قزاقستان اعلام کرده است که برای عملی‌سازی این پروژه، ۵۰۰ میلیون دالر سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

همچنین قرار است یک پروژه مشترک در حوزه حمل‌ونقل و لوجستیک در هرات راه‌اندازی شود.

احمد فردوس بهگزین، دیگر آگاه مسایل اقتصادی، نیز تأکید کرده است: هر خط آهنی که به کشورهای دیگر متصل شود، می‌تواند در اشتغال‌زایی و تقویت اعتبار اقتصادی افغانستان نقش مهمی ایفا کند.

در همین حال، وزارت فواید عامه حکومت امارت اسلامی با استقبال از این تحرکات، بر ادامه همکاری با کشورهای آسیای مرکزی تأکید کرده است.

محمد اشرف حق‌شناس، سخنگوی این وزارت، گفته است: افغانستان دروازه فرصت‌های اقتصادی در منطقه است. ما از تمام کشورهایی که خواهان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های اتصال منطقه‌ای از مسیر افغانستان هستند، استقبال می‌کنیم.

یکی از پروژه‌های مهم دیگر، پروژه موسوم به “افغان-ترانس” است که قرار است آسیای مرکزی را به پاکستان وصل کند. طول این خط آهن ۵۷۳ کیلومتر تخمین زده شده و هزینه اجرای آن در سال ۲۰۲۱، حدود ۴.۸ میلیارد دالر برآورد شده بود.

مشهوده سروری

خبرگزاری توانا

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنان بخوانید
Close
Back to top button