افغانستانجهانگزارش ها

بازدید سفیر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از مرکز تئاتر کابل

علیرضا بیکدلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل و سید روح الله حسینی رایزن فرهنگی کشورمان، در روز چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه، از مرکز تئاتر کابل بازدید؛ و با رؤسای اداره ملی تئاتر افغانستان، رئیس افغان فیلم و رئیس گفتمان مردمی وزارت اطلاعات و فرهنگ امارت اسلامی افغانستان، ملاقات و گفت­وگو کردند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در این ملاقات؛ حوزه فرهنگ را بخش مهمی از بستر روابط ایران و افغانستان دانست و با تأکید بر این نکته که اگر این حوزه درک نشود؛ توسعه در دیگر حوزه ها نیز نمی تواند پایدار و باثبات باشد؛ افزود: “انجام فعالیت‌های گوناگون در عرصه‌های فرهنگی مانند رسانه، تئاتر و فیلم؛ می‌تواند بازگشودن سطح وسیعی از همکاری های مشترک بین ایران و افغانستان را در تمام حوزه ها، به دنبال داشته باشد.

دکتر سید روح الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی، ضمن برشمردن ظرفیت‌های ایران در عرصه­ی هنرهای نمایشی، به حضور مستمر این کشور در جشنواره‌های تئاتر در سراسر جهان، اشاره کرد و تأکید کرد: “ایران پس از انقلاب اسلامی و طی ۴۶ سال گذشته، توانسته است نگاه جدیدی را در حوزه هنرهای نمایشی، از طریق تولید آثار اسلامی، تاریخی و مقاومتی ایجاد نماید.

حسینی با ذکر این نکته که جمهوری اسلامی ایران، «سینمای نجیب» و «هنر متعهد و اخلاق گرا» را به عنوان یک الگو، به سینمای دنیا عرضه داشته است؛ به مقایسه فیلم‌های ساخته شده از سوی سینماگران غربی در خصوص زندگی پیامبران، با فیلم‌های ساخته شده توسط کارگردانان ایرانی پرداخت و گفت: “در فیلم هایی مانند «حضرت یوسف» و یا «ده فرمان» که توسط غربی ها در خصوص زندگی پیامبران ساخته شده؛ شأن و حرمت این پیامبران از سوی سازندگان در نظر گرفته نشده است؛ اما در فیلم های سینمایی که توسط جمهوری اسلامی در همین موضوعات ساخته شده، حفظ شئونات پیامبران به عنوان اصلی اساسی، به طور کامل رعایت شده است.

دکتر حسینی افزود: ساختار کنونی سینما و تئاتر در دنیا، غیر پاسخگو و غیر مسئولیت پذیر در برابر اخلاقیات و مبانی تحکیم خانواده است. اما وجه تمایز محصولات هنری جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها، لحاظ شدن نجابت، عفت و اخلاق هنری در تولیدات است.

رایزن فرهنگی کشورمان؛ با ذکر توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در تمام حوزه های هنرهای نمایشی، اعلام آمادگی نمود تا مقدمات همکاری‌های فرهنگی در رشته های مختلفِ زیر مجموعه سینما و تئاتر؛ اعم از نویسندگی، کارگردانی، بازیگری، طراحی صحنه و… را فراهم؛ و در صورت آمادگی طرف مقابل، پی گیری تولید محصولات مشترک را نیز در دستور کار قرار دهد.

عبدالجمیل خالقی؛ رئیس اداره ملی تئاتر افغانستان، در این دیدار؛ تئاتر را زبان مشترک میان ایران و افغانستان دانست و طی گزارشی اظهار داشت: سالانه حدود ۱۴ تئاتر کوچک و بزرگ در افغانستان توسط گروه‌های نمایشی به اجرا در می آید؛ لکن در نظر داریم تا با سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی مناسب، سطح کمی و کیفی این تولیدات را ارتقا بخشیم. در این راستا، به تجارب جمهوری اسلامی ایران نیاز داریم.

در پایان؛ سفیر جمهوری اسلامی ایران و رایزن فرهنگی کشورمان؛ از سالن تئاتر افغانستان که بالغ بر ۵۰ سال قدمت دارد، بازدید و گفت­وگوهایی در خصوص بهینه سازی این سالن، بین هیئت ایرانی و افغانی تبادل گردید.

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button