افغانستانجهانگزارش ها

وضعیت و چالش‌های مهاجران اخراج شده‌ی افغان در مرزهای کشور

 

تاکنون حدود ۱.۲ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشت داده شده است. سازمان صلیب سرخ هشدار داده که ممکن است تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی حدود یک میلیون مهاجر دیگر نیز از ایران اخراج شوند.

ذبیح الله مجاهد؛ سخن‌گوی امارت اسلامی افغانستان در ۱۰ جولای ۲۰۲۵ در واکنش به اخراج مهاجران اظهار داشت که امارت اسلامی برای مدیریت بحران بازگشت مهاجران آمادگی دارند.

وی افزود که تا حال برخی از مهاجران بازگشته به گونه رایگان به منطقه‌ها و روستاهای شان انتقال یافته‌اند.

امارت اسلامی برای رسیدگی به مهاجران بازگشته،

کمیته‌های محلی برای مدیریت بازگشت مهاجران ایجاد کرده است. و تاکنون اسکان موقت و کمپ‌های اضطراری برای بازگشت کنندگان مهیا ساخته‌اند.

هم‌چنان تامین امنیت و ایجاد نظم در منطقه‌های بازگشت نیز از اقدام‌های که امارت اسلامی تا اینک انجام داده است، می‌تواند یاد کرد.

برخی کشورها به گونه مستقل یا با هماهنگی با سازمان‌های بین المللی کمک‌های بشردوستانه و اضطراری به کابل فرستاده اند.

کشور چین حدود ۱۰۰ میلیون یوان ،چادر، کمپل، لوازم اولیه؛ ایتالیا حدود ۳.۵ میلیون یورو، امارات محتده‌ی عربی چادر و تجهیزها اضطراری به گذرگاه تورخم و کشور آلمان بخشی از ۳.۸ میلیون دالر کمک نقدی ارائه کرده‌است.

اما برخی کشورها مانند: ایالات متحده‌ آمریکا، جاپان و آلمان کشورهای اند که کمک‌های شان را با سازمان‌های بین المللی مانند: (IOM) (UNHCR) (WFP) پرداخته‌اند.

بسیاری مهاجران بازگشتی از کمک‌های اولیه مانند: غذا، چادر، و خدمات درمانی رضایت نسبی داشته و برخی هم از ناکافی بودن این کمک‌ها نگران بوده و شکایت دارند.

اما سازمان‌های جهانی کمک‌ها را ناکافی دانسته است و فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر در بیانیه‌ی رسمی خود در می ۲۰۲۵ اعلام کرده است: «وضعیت مهاجران بازگشتی در افغانستان بحرانی است. کمک های ما فقط برای رفع نیازهای فوری و اولیه کافی‌ست؛ اما نیاز به حمایت بلند مدت بیش‌تر است»

خبرگزاری توانا

افسون استانگزی

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button