افغانستانگزارش ها

رسانه‌های حکومت امارت اسلامی؛ برنامه‌ی حساب‌دهی آکادمی علوم افغانستان برای ملت افغانستان

ام‌روز دوشنبه، ۳۰ سرطان ۱۴۰۴ ‌آکادمی علوم افغانستان در مرکز رسانه‌های حکومت امارت اسلامی برنامه‌ی حساب‌دهی به ملت شان را با دستاوردهای یک‌ساله به معرفی گرفته‌اند.

شیخ‌الحدیث مولوی امیرجان ثاقب؛ معاون علوم طبیعی و تخنیکی، گفته‌است که در جریان یک‌سال گذشته، در مجموع ۲۰۶ عنوان پروژه علمی_ تحقیقی در آکادمی علوم افغانستان کار شده‌است.
این اداره در چارچوپ ساختاری منسجم علمی پژوهش و اداری با ۱۶ مرکز علمی، ۴۸ انیستیتوت و ۷۳ دیپارتمنت به فعالیت‌اش ادامه می‌دهد.

آقای ثاقب نیز بیان کرده‌است که ترجمه‌ی ۱۴ اثر علمی، تالیف بیش از ۲۰۰ مقاله‌ی علمی_ تحقیقی و تصویب ۳۶ پروژه‌ی علمی از سوی شورای علمی آکادمی علوم، دستاوردهای عمده‌ی سال گذشته می‌باشد.

داکتر سید نظیم سیدی؛ رییس مرکز زبان‌ و ادبیات بیان کرده که تهیه‌ی پلان استراتیژیک، تدوین پالیسی‌های تطبیقی آن و تکمیل پروپوزل‌های جامع عرصه‌های مختلف را می‌توان از اقدام‌های مهم در حوزه اصلاح‌ها و توسعه‌ی اداری محسوب کرد.

در طول سال گذشته هم‌کاری نزدیکی با سایر اداره‌های متقاضی در زمینه‌های علمی، نصاب‌سازی، تولید محتوا و تحلیل‌های مبتنی بر شریعت انجام شده‌است.

آقای سیدی افزود که معرفی ۱۰ تن به بورسیه‌های ماستری و دکترا در کشورهای مختلف، تدویر برنامه‌های ارتقای ظرفیت و ترفیع ۲۶ تن از استادان این نهاد از دیگر اقدام‌های مهم این اداره محسوب می‌شود.

اقدام‌های انجام شده بیان‌گر تلاش‌های پیوسته و متعهدانه‌ی این نهاد در راستای ارتقای علمی کشور ، ترویج معرفه‌های اسلامی و ملی در چارچوپ راه‌بردهای امارت اسلامی می‌باشد.

او هم‌چنین اضافه کرد که اعزام اعضا به سمینارهای بین‌المللی در کشورهای چون: عمان و چین درضمن امضای ۵ تفاهم‌نامه‌ی علمی با دانش‌گاه‌ها و کتاب‌خانه‌ی ملی جمهوری اسلامی ایران بیان‌گر تلاش‌های این اداره در بخش ارتقای ظرفیت می‌باشد.

در اخیر مفتی عبدالحق حقانی؛ رییس مرکز تحقیقی مسائل معاصر بانک‌داری اسلامی، می‌افزاید که جلد نخست دایره‌المعارف دری تکمیل شده و در کنار تالیف دایره‌المعارف‌های برای کودکان و نوجوانان، دایره‌المعارف‌های حوزه‌های بانک‌داری اسلامی، علوم انسانی، اسلامی و طبیعی نیز اصلاح شده‌است.

این درحالی‌ست که آقای ثاقب از تمام رسانه‌ها درخواست کرد، در قسمت به کارگیری اصطلاحات خارجی جلوگیری کرده؛ زیرا این اصطلاحات اذهان مردم را تغییر می‌دهد.

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button