افغانستانگزارش ها

نشست شورای علمای شیعه افغانستان تحت نام هم‌اندیشی عاشوراییان حسینی؛با الگو گیری از زینب خانواده و جامعه سالم باقی می‌ماند.

مسوولین موسسه قرآنی الزهرا با همکاری برخی نهاد‌های قرآنی برنامه عاشورایی را به مناسبت از سیزدهم ایام محرم الحرام دایر کرده و برای سالم نگهداشتن جامعه بر الگو گیری از رفتار فردی، اجتماعی و سیاسی حضرت بی بی زینب(س) تاکید می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری توانا ؛مسوولان این موسسه قرآنی امروز پنجشنبه(20 اسد سال 1401 هجری خورشیدی) با هماهنگی هشت نهاد‌ قرآنی نشست را تحت عنوان” محفل هم اندیشی عاشوراییان حسینی” به منظور تلفیق برنامه‌های انس با قرآن و عترت در کابل دایر نمودند.

خانم مرضیه سادات کاظمی عضو شورای علمای شیعه افغانستان گفت:” حضرت زینب(س) بعد از شهادت برادرش امام حسین(ع) در سه مرحله، حادثه عظیم کربلا را مدیریت کرد”.

خانم کاظمی گفت:” حضرت زینب(س) بعد از شهادت برادرش امام حسین(ع) اولین روشن‌‎گری را از گودال قتلگاه آغاز کرد که دشمنان را به گریه در آوردند و در مرحله دوم همچنان هرجا رسید افشا‌گری کرده و چهره سرخ و عاشقانه حادثه کربلا را هویدا کرد.

وی با بیان اینکه حضرت زینب(س) با استفاده از آیات قرآن و احادیث نبوی اهداف برادرش امام حسین(ع) را بازگو کرد گفت: زینب تنها در کربلا صبر نکرد بلکه رفتار فردی، اجتماعی و سیاسی را از خود در جامعه بشری به‌جا گذاشت،که مردان و زنان می‌توانند با پیروی از آن هم با نفس سرکش خویش مبارزه کنند وهم جامعه و خانواده را سالم نگهدارند.

محمد اکبری معاون شورای علمای شیعه افغانستان امام حسین(ع) را مصداق آیه تطهیر و آیه 23 سوره شوری خوانده تاکید کرد،که گریه کردن و عزاداری برای امام حسین(ع) امر پیامبر خدا است.

علی اکبر افشاگر رئیس موسسه بین المللی الزهرا گفت: ما با دایر کردن چنین برنامه‌ها به دنبال نخبه پروری با اساتید نخبه و با استعداد هستیم.

در همین حال محمد ادریس رسولی رئیس انجمن فرهنگی وصال کوثر گفت،که هدف این برنامه این است،که مفاهیم و تفاسیر قرآنی را در جامعه نهادینه کرده و برای تدوین مواد درسی بروز قرآنی ظرفیت‌ها را شناسایی کنیم”.

آقای رسولی برنامه‌های قرآنی را در مساجد ضعیف خوانده گفت: ما با نهاد‌های قرآنی برادران شیعه و سنی تلاش داریم،که بتوانیم من‌بعد برنامه‌های را به گونه تلفیق برگزار کنیم،یعنی برگزاری برنامه انس با قرآن و عترت یکجا دایر شوند.

گفتنی است،که حادثه کربلا در سال 61 هجر ق به‌وقوع پیوست که در نتیجه آن امام حسین(ع) و 72 تن از یاران با وفایش به دلیل بعیت نکردن با یزید در صحرای کربلا به شکل فجیع، مظلومانه و با لب تشنه شهید شدند.

 

سید احمد راشد کاشفی

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button